torstai 7. kesäkuuta 2012

Pinaattikeittoa ja skonsseja

Tänään tein siis pinaattikeittoa ja Vegemisiä-blogin aprikoosi-kookosskonsseja. Skonssit herättivät suurta suosiota, ja vaikka itsekin olen kookosepäileväinen niin kookos ei näissä maistunut yhtään.

Pinaattikeitto ihan simppelisti kaurakermaa ja spelttijauhoja käyttäen:

Noin 25 g voita
4 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
Noin 7 dl vettä
Purkki kaurakermaa
2 pussia pakastepunaattia
Kasvisliemikuutio
Suolaa, valkopippuria

Sulatin voin kattilassa, sinne sekaan jauhot hetkeksi muhimaan. (Toinen vaihtoehto olisi sekoittaa jauhot tilkkaan vettä ja lisätä vasta muun nesteen kanssa, silloin ei tarvitsisi noin paljon rasvaa, tai ei ehkä ollenkaan. Tässä versiossa voin seassa voisi myös kuullottaa sipulia lisää makua antamaan.) Tämän jälkeen vesi, ja hetken päästä kerma. Kun kiehuu taas, pinaatit. Keittelin vielä noin 10 minuuttia, tasasi makuja. Lisäsin vielä vähän valkopippuria ja suolaa lopuksi.

Vettä olisi voinut olla vähemmänkin, tuo on aina vähän mystistä että miten keitosta tulee sopivan vahvuista.

Seuraksi kananmuna ja noita skonsseja, jotka tein aikalailla alkuperäisen ohjeen mukaan:

Aprikoosi-kookosskonssit

4 dl vehnäjauhoja - laitoin puolikarkeita spelttijauhoja saman verran
2 dl kookosjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 rkl sokeria - laitoin vähän vähemmän ehkä puolet tuosta määrästä
--> sekoitetaan

150 g margariinia - Mulla ei ollut kuin 50 g joten laitoin sen ja sitten desin rypsiöljyä.
--> margariini nypitään sekaan, öljyn ihan vain sekoitin

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja aprikooseja (pilkottuna)
--> sekaan nämäkin 5 dl kauramaitoa
--> lopuksi vielä tämä samaan massaan.

Kahdella ruokalusikalla nökäreitä pellille. Tästä taikinasta tuli muistaakseni 17 kappaletta skonsseja. Paistetaan 200 asteessa reilu 15 minuuttia.

Kriitikolta 10 pistettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti