torstai 9. elokuuta 2012

Kaalipata tai -laatikko soijarouheesta

Päivälliseksi elokuun kausiruokaa, eli kaalipataa. Toki tämä on hyvää myös talvella mutta nyt kun kesäkaalit alkavat pikkuhiljaa olla napakoita talvikaaleja niin tätä on kiva laittaa. Kaikki tykkäävät, myös Kriitikko. Kuvaa ei tällä kertaa tullut, mutta ruoka näytti, no, kaalipadalta.

EDIT 1.1.2020: muokkasin ohjetta vähän, lisäsin kerman ja vähän mausteita. Muokkasin myös valmistusjärjestystä. Näin tulee vielä parempaa.

Kaalipata (tai kaalilaatikko)

noin 1 kg kaalia
1 sipuli
2 porkkanaa tai 1 porkkana ja 1 palsternakka
2 rkl soijakastiketta
1 rkl siirappia
1,5 tl currya
mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuivaa soijarouhetta
1,5 dl kvinoaa
4 dl vettä

Jos kaalilaatikko niin lisäksi tarvitaan:
2 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl kaurakermaa

Kuullota sipulia hetki öljyssä padassa. Lisää porkkanat. Sekoittele hetken aikaa, lisää kvinoa, mausta samalla. Lisää soijarouhe, paistele vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Anna veden imeytyä soijarouheeseen. Lisää sitten kaali ja paistele jonkin aikaa.

Jos teet kaalilaatikkoa, lisää jauhot ripotellen ja sekoitellen. Laita ruoka uunivuokaan, kaada kaurakerma päälle. Jos teet kaalipataa, niin jätä pata vain
hautumaan noin 30-45 minuutiksi, sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Kaalilaatikkoversiossa ruoka uunivuokaan, paista 175 asteessa ainakin tunti (1 h uuni päällä, 30 minuuttia uuni pois päältä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti