torstai 1. marraskuuta 2012

Spelttiomenapulla

Synttäreillä tein pullaa tarjolle, ja kun omenasatoa piti saada samalla tuhottua niin päätin upottaa niitä pullaan.

Pullataikina oli omani, mutta täytteen reseptejä kaivelin netistä. Niitä löytyi useampikin, joista tein sittten oman yhdistelmän tai sovelluksen.

Omenapullat














5 dl kauramaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl raakariokosokeria
0,5 rkl suolaa
1 rkl kaardemummaa
100 g sinistä Keijua
n. 1 kg puolikarkeita spelttijauhoja (oikeasti ei mitään käsitystä määrästä, laitan niin paljon kunnes on hyvä käsitellä mutta ei liian vahvaa)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri, kaardemumma, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisäile jauhoja taikinaan kunnes se on vielä löysää mutta voisit kuvitella pystyväsi sen leipomaan. Vaivaa joukkoon pehmeä margariini.

Kohota taikina ja tee sillä välin täyte:

Omenatäyte pulliin (täytteestä riittää puoleen tuosta pullataikinasta)

5 hapanta omenaa
25 g voita
kanelia
2 rkl sokeria
kourallinen rusinoita

Kuori omenat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaneli, sokeri ja lopuksi omenanpalat. Anna hautua välillä sekoittaen kunnes täyte on siirappimaista.

Vaivaa pullataikinaa pöydällä että saat ilmakuplat pois. Käytä reilusti jauhoja. Jaa pullataikina kahteen osaan (täytettä riittää siis toiselle puolikkaalle, lopusta voi tehdä vaikka pikkupullia tai jotain muuta, tai sitten tehdä täytettä enemmän!) Kauli pullataikinasta suorakaiteen muotoinen levy hyvin jauhoitetulla pöydällä. Levitä päälle täyte ja rullaa levy. Leikkaa taikinasta parin sentin paksuisia paloja ja laita rullat muffinivuokiin. Myös leivinpaperin päälle uunipellille on ok, mutta silloin leviävät. Kohota pullat liinan alla, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti