sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Taatelikakku

Joululle maistuu tämä kakku, mutta miksi ei muulloinkin herkullinen tarjottava.

Taatelikakku

2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 pkt (200 g) pehmeitä taateleita
200 g voita tai margariinia
4,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa

Laita taatelit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä niitä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia kunnes taatelit ovat soseutuneet. Lisää voi sekaan sulamaan, sekoita. Jäähdytä taateliseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kananmunat jäähtyneeseen taateliseokseen. Sekoita. Kaada taikina kuivakakkuvuokaan (voideltu ja jauhoitettu) ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti